joi, 20 februarie 2020

Tocăniță de ciuperci și soia

Ingrediente
(3-4 persoane)
2 cepe medii
1-2 morcovi răzăliți
1 ardei roșu
usturoi
patrunjel
300-400 g ciuperci (Champignon)
o pungă medie de soia cubulețe
puțin bulion
ulei
vegeta
sare
piper
boia


Mod de preparare

Se pune soia la fiert conform instrucțiunilor (în apă cu vegeta).

Separat, se taie mărunt ceapa, ardeiul, se rad morcovii și se pun la călit cu puțină sare, piper, vegeta și boia.

Se ia de pe foc soia și se stoarce de surplusul de apă, după care bucățelele se călesc puțin alături de celelalte zarzavaturi.

După 2-3 min se adaugă ciupercile tăiate bucățele si cu aprox. 4 căței de usturoi zdrobiți (sau bucățele mici).

Se mai călesc 2-3 min, având grijă să nu se ardă, după care se adaugă apă astfel încât să le înmoaie pe toate ușor (mai puțin decât nivelul lor, se adaugă sare și vegeta după gust și se lasă să fiarbă la foc mediu atât cât timp au nevoie legumele să se fiarbă (în special morcovul, care fierbe mai greu).

Cu câteva minute înainte să luați de pe foc, se adaugă puțin bulion și se ia de pe foc. Se adaugă pătrunjel tocat și se lasă sub capac câteva minute.

Se poate servi cu orez, paste sau mămăliguță.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu